SVJETSKI DAN AUTIZMA – KOMUNIKACIJSKA PLOČA

Odgojitelji Roditelji Roditelji - novosti Učitelji - novosti Za logopede

2. travnja svjetski je Dan svjesnosti o autizmu te smo se s portala logoped.hr odlučili podsjetiti načina komunikacije koji olakšava svakodnevni život brojnim osobama s autizmom – potpomognute komunikacije.

Različitim oblicima potpomognute komunikacije koriste se osobe koje se iz bilo kojeg razloga ne mogu služiti govornim jezikom ili imaju teškoće razumijevanja.

Jedan od tih oblika su komunikacijske ploče –ploče koje sadrže slike za predstavljanje riječi i koncepata vezanih uz određenu situaciju. Zadnjih smo godina imali sreću svjedočiti pravom malom boomu i postavljanju komunikacijskih na javnim površinama ploča diljem Hrvatske.

Više o potpomognutoj komunikaciji možete pročitati ovdje i ovdje.

U nadi da ćemo doprinijeti tom pozitivnom trendu, donosimo vam komunikacijsku ploču za park. Kako biste besplatno preuzeli ploču za svoje mališane, pozivamo vas da se pretplatite na naš newsletter!

Komunikacijska ploča - park

Komunikacijska ploča za park
Preuzmi besplatno

Pošalji link za preuzimanje na ovu mail adresu:

Povodom obilježavanja ovog d0ana podsjećamo vas i na našu kolumnu Autizam i MI koja objedinjuje korisne savjete, teškoće i lijepe trenutke koje donosi odrastanje i odgoj djeteta s autizmom iz perspektive majke Jasmine. Pročitati ju možete ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)